|
ghost...
|
 |
� : 26-10-2009, 13:34:48 � |
|
Öncelikle Hepinize Selamlar, Ben Prince Açmış olduğum bu forumda size çok geniş kapsamda bazı söylecek şeylerim var Öncelikle İstanbul Kıyamet Vakti'nin kendisi ile başlamak istiyorum Arkadaşlar ben bu oyunu bir dostumun tavsiyesi ile oynamaya başladım Ardından çook uzun bir müddet sadece internet cafelerde oyunu oynadım Tam olarak level 34'e kadar cafede kastım Oynadığım çarı sadece ben oynamıyordum Arada bir arkadaşlarımda oynuyorlardı İşte bu yüzden bazı istenmeyen olaylarla karşılaşıyordum Mesela benim söylemiyeceğim sözler benim takılmayacağım bazı kişiler İşte bu yüzden belkide oyundaki birazcık tanınmış saygınlığım düşüyordu Susuturulmalarım yüzünden Ardından ben zaten evime internet çektirdikten sonra sadece ben kullanmaya başladım Fakat bu oyunu oynarkende tarzım konusunda çok büyük bir özenti içerisindeydim Sonra şunu farkettim git gide tarzımı yansıtmaya başlıyordum Özenti dönemi çok sıkıntılı bir dönemdir Hiçkimse bu tarza birazcık dahi olsun özenmeden başlıyamaz Herneyse ardından oyunda benim yapmış olduğum çok büyük hatalar vardı İtiraf ediyorum; bir hırsızım Oyunu Öğrendiğim arkadaşımın çok büyük hakkına girdim çarını soydum, evet yaptım Ama neden yaptın diye sormayın, çünkü bilmiyorum İşte nefis budur, nefisinize sahip çıkmak zorundasınız Fakat itemlerini soyduğum arkadaşmında yaptıkları benim için hiç hoş değildi Ardından verdim itemlerini iş tatlıya bağlanmadı yani mesele çok uzun Zaten anlatmak istediklerim bunlar değil Ardından oyunu sıradan bir şekilde oynamaya başladım O dönemler ise daha yeni lv'lerin çıkmasına 6 ay civarı bir süre kalmıştı Herkes oyundan sıkılıyor, oyunu bırakıyorlardı Ben bu oyunu oynarken herzaman büyük bir keyifle, azimle, zevkle oynuyordum Fakat oyun zaten ekonomik bir açıdan batmış oyunda para kalmamış bir hal vardı Herkes yeni lv'ler gelecek diye itemlerini satmış ardından o yeni lv'ler gelmeyince yeniden item dizmeye başlayıncada ekonomi batmıştı Fiyatlar pahalanmıştı Oyunu bırakanlar çok falza olup #@!?ürdükleri paralarda fazla oluyordu Eskiden hep savaştığımız yerler artık boş oluyor Herkesin koşup toplamak için can attığı tohum onlarca dakika toplanmıyordu Ardından traji komik bir durum olarak nitelendirdiğim bir durum oldu Ya anlamıyorum ben neden m2 adlı bir oyunu oynadımki Hemde İstanbul Kıyamet Vaktin'den daha kötü bir oyun olup bende daha kötü iken Yemin edioyorum o oyunda gerçekten istek dışı cazip olan bir şeyler var Fakat ben her zaman İstanbul Kıyamet Vakti'ni oynadım belki daha çok belki daha az Ama İstanbul Kıyamet Vakti'nin eski hikayelerini okudukça,eski videolarına baktıkça, onları araştırdıkça öğrendiğim yeni şeyler bana altından daha değerli geliyordu Çünkü belki bu oyunu oynayan çook eskiler Tabiri Ricayetse "Beta'cılar" belki bilirler bu oyun gerçekten muhteşem Şu anda bunu kuru kuru söylemek yetmez Çünkü oyun içinde yaptıkları sadece karşı klana küfretmek öldüklerinde yanındakilere niye yardım etmedi diye küfretmek Küçük level olanları hiç "tınlamamak" Düşük levellerdeki birisi pm atar; lütfen görevim var yardım edermisin,diye Hemen ona karşı düşünceniz değişir Mesela, ezik küçük bi görev için rahatsız ediyo Hiç bi şey demezsiziniz Ama unutmayın o zamanlı cin görevlerinide yaptınız, sizde o duruma düştünüz, sizde 1 leveldiniz Vede karşınızdaki diyelimki büyük bir abi sizden yardım istiyor fakat siz lv'i küçük yardım istiyor ezik gibi onun düşüncesi size karşı ne olacak Bunları bilerek oynayın, o zaman oyun düzelir, en güzel oyun olur Oyunu siz kurtarırsınız GM'ler değil, hepiniz karşı klandakine küfrediyor diye bi şey yok ama çoğunuz yapıyor biliyoruz Eğer karşı klandakine saygı duyar diyelim yan yana geçiyosunuz siz yüksek level o düşük hemen saldırırsanız, bu olmaz O geçip gidiyor ama siz kovalıyor düşük level nede olsa hemen keserim Ama o ölünce size karşı iyi düşünmeyecek İki tarafada mesajım var, öldüren eğer o saldırmıyorsa sizde düşük level diye saldırıyorsanız yanlış Bu yüzden oyun kötü olacak, o ölen size küfür edecek onun yaptığıda yanlış, bu yüzdende oyun kötü olacak Siz saldırdığınız zaman kazandığınız klan parası oyuna değecekmi Bu örneği çok geniş çapta söylüyorum Fakat iyi olanlar var vede hep olacak isteğimiz kötülerin değil iyilerin yaygınlaşması Size örnek verebilirim iyi olanlardan, çok iyi dostum olanlar karşı klana geçmiş olduğunu görüyorum yanımdan geçiyor hemde zaten benden yüksek level, sadece arkadaşım olduğu için saldırmadığını biliyorum, onun bu durumu bildiği için saldırmıyor Siz karşı tarafa iyilik, saygı, sevgide bulundukça karşılığını alırsınız her yönden Hem o sizden etkilenir başkalarıda ondan etkilenir İşte mesele bunun tersinde, herkes kısaca kötü olursa kötülük yayılır Maksadımız yayılmasın, dursun, azalsın Bu sadece klan savaşında değil; ticaret, yardımlaşma vs. gibi herşeyde Dediğim gibi "GM küfretti banla onu" demekle olmaz küfür ettirmeyeceksin, etmeyeceksin Bu oyun çok güzel, bunu bilerek oynayın oynatın Sadece bu düşünceleri düşünmek değil, hem düşünmek hem düşündürmek Biliyoruz yeni leveller geldi, çok beklenen o yeni leveller nihatet geldi Oyunu oynayanlar hem yeniler hem eskiler çoğaldı, oyun böyle daha güzel dediklerim birazcık dahi olsun ciddiyete alınırsa umuyorum herkes sevinir Herkes sevinir derken gerçekten herkes yani hem oyun yapımcıları hem oyuna yeni başlıyan, yeni öğrenme sürecinde olanlar, hem hep oynamış oyun hakkında bilgisi olanlar Bu oyun hepimizin Örnek verecek olursak dünya gibi, hep karşımıza çıkıp birisine küfretmek, gerçekte bu olmaz, hastanelik olursunuz Ama şimdilerde eskiden gördüğümüz gibi belkide aynı kişiler yeni bir çar açıp gelene geçene küfür ediyo Siz böyle olmayın böylelerini oldurtmayın Kötü niyeti çok fazla yayıyoruz Çünkü daha kolayımıza geliyor, bahsettiğim gibi birisi görev için yardım ister ama hiç tınlamamak daha kolay ama onun görevine yardım etseniz, oda ileride yardım edicek birisine Nede olsa sizden öğrendi, ardından çok büyük ihtimalle karşınıza çıkacak sonra hatırlıyacak size büyük yardımı dokunabilir size, bunu düşünerek karşınıza çıkanlara faydanız olsun orda belki birkaç dakikanız gidebilir ama çok şeyde kazanabilirsiniz Vede en önemlilerinden oyunun geçmişi hakkında bilgi toplayın, 24 levellerdeyken oyun nasıldı öğrenin, oyunu bilmek çok ciddi söylüyorum insana daha iyi geliyor Ben şimdiye kadar oyunla ilgili her türlü hikayeyi topladım, oyunla ilgilide bir kaç sorum var, onarıda evime internet aldığım zaman onlarıda bulacağım Ve çok planlarım var, oyunun bütün hikayesini toplayacağım hepsini bir araya getirip hazırlayacağım ardından eski bulduğum videoları Onlarında toplayabildiğim kadarını toplayacağım, oyunu tamamen çözeceğim Aslında şimdiye kadar izleiğim en güzel video hangisiydi biliyormusunuz YouTube'da 29 leveldeyken oyun, oyuncular toplanmış yağ satarım bal satarım oynuyorlardı Gerçekten çok sevmiştim o videoyu forumada yazdım oynayalım diye fakat fazla tepki görmedi Şimdilerde herkes oyun gelecekte ne olacak diye soruyor, arkadaşlar oyunun geleceğini düşünmeyin geçmişini araştırdıkça geleceğinide anlarsınız Oyunu oynayın oynatın arkadaşlar, diğer arkadaşlarınıza tavsiye edin onlar oyuna başladığında isede onları yarı yolda bırakmayın, bazen sizin çantanızdaki en ezik item mesela çifte belkide onlar için değerli olabilir Eğer o istiyor vede siz "ya ezik item işte ne yapacaksın" deyip ona vermek zor geliyor ise oda ilerde size karşı iyi düşünmeyecektir İşte başta anlattığım şey burda var iyilik yapın oyunu oyuncuları sevin zor gelmeyecektir eminim eğer bunları okuyup hala ters yönde düşünceleriniz varsa yeniden, yeniden kendinizi onların yerine koyun umuyorum anlıyacaksınız Birde önemli bir şey varki, eğer siz anlatacağım şekilde bir İstanbul Kıtamet Vakti hayranı iseniz bu oyunun sizin gibilere ihtiyacı var onu bilmenizi istiyorum Nasılmı; eğer bu oyunu oynadıktan sonra Eminönüne, Mısır Çarşınısa, Yeni Camiye çok görülür oranda ilginiz artmış ise, her yerde ikv görüyor iseniz, örnek olarak iksv bienali dendiği zaman ordaki ikv ve anreopa'yı çok iyi bir şekilde saptıyor iseniz(anlamadıysanız iksv bienali"insan neyle yaşar"konu başlığı adı altındaki reklamı izleyin Eğer her İstanbulunrüyası müziğini dinlediğinizde geçmişi hatırlayıp anılarınızı gözününzün önüne geliyor ise Eğer o müziği dinleyip gözleriniz yaşarıyor ise ve kendinizden bir müziğe ağlıyorum deyip utanıyor iseniz, hayır utanmayın çünkü herkes öyle O müzik çok güzel ve gerçekten dinlenmeye değer eğer her zaman dinlemek istiyor iseniz ki ben şu anda bunu yazarken dinliyorum o zaman İstanbul Kıtamet Vakti'nin dosyasının içine girip base/audio/music dosyasının içindeki İstanbulunrüyası adlı müzik işte o müziktir Ben şu anda oyunu evimden oynayamıyorum ailemle çok oynadığım için sorun yaşıyorum Zamanında bütün gece oyunu oynayıp sabah saat 7'de kalkıp okula gittiğim zamanları hatırlıyorum Online oyun oynamak kötü değil sadece abartmak kötü Ben abartıyordum oda benim sorunum kimsenin değil, fakat yeniden evime internet almaya çalışıyorum, ne gerekiyorsa yapıcağım Sadece İstanbul Kıtamet Vakti için Facebook, msn vs. için değil İstanbul Kıtamet Vakti forumu için, ordaki anılarım için oyunun ta kendisi için Alnımın hakkıyla itemlerimi dizmeye çalışıp oyunu hoşgörü,sevgi ve saygıyla oynamak için, birilerinin duasını almak için Sizden isteğim sizde böyle olun iyi olunki iyilik bulun insanların dualarını alın onların azıcık dahi olsun saygısını kazanın, saygı sadece savaştaki gücün yada itemlerinin gücü ile kazanılacak bir şey değildir İtemleri herkes dizer ama siz item dizer milleti kendinize sövdürürseniz o itemler işe yaramayacaktır İşe yarattığınız kişiler ise zaten kötü olmuş olacaktır Özellikle teşekkür etmek istediğim çok kişiler onalara teşekkürlerimi söylemek istiyorum bana çok yardımcı olmuş yani belkide sadece benim selamımı almış kişilere çok teşekkür ediyorum Çünkü onlar anlattığım gibi olan insanlardır ve isteğimiz onlar belirli olmasın herkes öyle olsun, birisinin sorunu diğerini ilgilendirsin, yardım isteyene yardımcı olunsun, nede olsa bir oyun, ama bu oyun İstanbul Kıtamet Vakti, bunu anlıyan zaten benim bütün yazdıklarımı anlamıştır
Büyük Sevgi ve Sagılarımla
|